Сьогодні до Львова приїде Святійший Патріарх Філарет

3353 0
Отець Філарет планує зустрітися з місцевою владою.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Сьогодні, 21 грудня, до Львова з одноденним візитом приїде Святійший Патріарх Філарет. Про це повідомляє Духовна велич Львова.

Отець Філарет планує зустрітися з місцевою владою та інтелігенцією міста. Додамо, що це перший візит Святійшого після Об’єднавчого Собору, на якому утворили Православну церкву України. Її предстоятилем обрали Блаженнішого митрополита Епіфанія. 

Читайте також: Верховна Рада зобов’язала УПЦ МП змінити назву

Патріарх Філарет народився 1929 року у селищі Благодатне на Донеччині. Закінчив Московську духовну семінарію. У 1990-х роках його призначили предстоятилем новоствореної Української православної церкви МП. Через рік через ініціативу автокефалії УПЦ, Московський патріархат позбавив його всіх титулів, після чого на Всеукраїнському помісному Соборі створили Українську православну церкву Київського патріархату, яку він й очолив. Активно підтримував процес надання Україні Томосу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!