Сьогодні Львівщина прощається з п'ятьма захисниками. Фото

5526 0
Воїни загинули за незалежність України.
фото умовне

фото умовне

Сьогодні Львівщина прощається із п'ятьма військовими, які загинули на російсько-українській війні. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

Що відомо про Героїв

Віталій Коцовський. Мешканець міста Ходорів Стрийського району. У 2019 році підписав контракт із 128-ю гірсько-штурмовою бригадою «Закарпаття». За час проходження служби воїна нагородили орденами ім. Б. Хмельницького ІІІ ступеня та «За особливу службу» ІІІ ступеня; відзнаками командувача об’єднаних сил «Козацький хрест» ІІ ступеня та «Почесною відзнакою батальону». 

Юрій Демиденко. Народився у місті Потсдам (Німеччина). У 2014 році добровольцем став на захист Батьківщини до лав 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Брав участь у боях за Донецький аеропорт. Із 2020 року проходив службу у складі 11-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України. Початок повномасштабного вторгнення російської федерації Юрій зустрів на передовій. Виконував бойові завдання на Сумщині, згодом – на східному напрямку фронту. За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, указом Президента України воїна відзначили орденом «За мужність» III-го ступеня. У захисника залишилися дружина та 14-річний син.

Юрій Главацький. Львів’янин. Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 42-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Після проходження навчань виконував бойові завдання на східному напрямку. У Юрія Главацького залишилися мама, сестра, швагри, племінники, троє хрещених дітей, цивільна дружина та її батьки.

Василь Гриник. Мешканець Червоноградського району. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. Військову службу проходив у вч А 0224. Загинув 2 листопада 2023 року на Донеччині у боях за територіальну цілісність Батьківщини. 

Павло Мазник. Мешканець Червоноградського району. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. Проходив військову службу вч А4447. Загинув 5 листопада 2023 року на території Запорізької області у боях за незалежність Батьківщини.

Нагадаємо, на війні з російськими окупантами загинув захисник зі Львівщини Руслан Стебельський. Обірвалось життя військовослужбовця у результаті ворожого обстрілу в районі населеного пункту Першотравневе, Купʼянського району, Харківської області.

Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!