Сьогодні на Львівщині прощаються з п'ятьма захисниками. Що про них відомо

18101 0
Героїв віддали своє життя за незалежність України.
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

У четвер, 12 жовтня, Львівщина прощається з п'ятьма захисниками. Руслан Мазепа, Максим Зіневич, Михайло Плетеницький, Віталій Вовк та Микола Петрів загинули за незалежність України. 

Джерело: Львівська ОВА.

Що відомо про Героїв

Руслан Мазепа. Житель смт Великий Любінь Львівського району. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. Був молодшим сержантом Національної гвардії України. Загинув 5 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного  пункту Вербове Пологівського району Запорізької області в результаті стрілецького бою та мінометного обстрілу противником. У захисника залишились мама, дружина, донька, син та внук. Кортеж з Героєм прибуде у смт Великий Любінь 12 жовтня о 13 год.

Максим Зіневич. Уродженець селища Марківка Луганської області. Впродовж 2015-2019 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. У перший день повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на війну, виконував бойові завдання у складі 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Після переїзду до Львівської області, у лютому 2023 року вступив до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони ЗСУ та боронив державу на території Харківської області. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками. У Максима Зіневича залишилися батьки, дружина, двоє дітей та двоє братів. Чин похорону військовослужбовця розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Михайло Плетеницький. Мешканець Добромильської територіальної громади. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. Був командиром стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти військової частини А7371. Загинув 4 жовтня в районі населеного пункту Кислівка Куп’янського району Харківської області. Його поховають сьогодні на місцевому цвинтарі. Мешканців просять об 11:00 год вийти на вул. Хирівську біля Каплиці у м. Добромиль та гідно зустріти полеглого Героя.

Віталій Вовк. Мешканець Хирівської територіальної громади. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. Був молодшим сержантом, бойовим медиком військової частини А7371. Загинув 4 жовтня в районі населеного пункту Кислівка Куп’янського району Харківської області. Чин похорону відбудеться 12 жовтня об 11:00 год.

Микола Петрів. Проживав у селі Долішній Лужок Дрогобицької громади. Після повномасштабного вторгнення росії на українські землі добровольцем став на захист України та вже з травня 2022 року воював на передових позиціях фронту. Доєднався до складу 2 стрілецької роти 67 окремого батальйону 103 окремої бригади ЗСУ, ВЧ А-7079.  9 жовтня Микола потрапив під ворожий обстріл на Куп’янському напрямку та внаслідок отриманих травм загинув.  У воїна залишились мати, дружина, троє дітей, брат та внуки. Чин похорону Героя проведуть 12 жовтня об 11:00 в Долішньому Лужку. Поховають загиблого на місцевому кладовищі.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!