Сьогодні в центрі Львова зріжуть кілька дерев. Яка причина

1168 0
Видалять 5 аварійних дерев: 2 клени, 2 каштани та 1 липу.
Фото умовне/ Твоє місто

Фото умовне/ Твоє місто

Сьогодні, 13 жовтня, у Львові на проспекті Свободи планують провести видалення п'яти аварійних дерев. Про це повідомили в ЛМР.

«За інформацією управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, на проспекті Свободи видалять 5 аварійних дерев: 2 клени, 2 каштани та 1 липу. Усі вони в незадовільному стані: всихаючі, дуплавні, з прикореневою гниллю та пошкодженими гілками. Тож, щоб уникнути можливої аварійної ситуації, дерева будуть видаляти», – пояснили в міськраді.

Читайте також: Львів втратив багато дерев, які можна було вилікувати. Розмова з арбористом

Як йдеться у повідомленні, на місці видалених дерев висадять нові саджанці. Це до кінця місяця обіцяють зробити спільно з громадською організацією «Добро.Дій». В управлінні екології та природних ресурсів Львівської зазначають, що кількість висаджених дерев на цій ділянці перевищуватиме кількість зрізаних.

Нагадаємо, що у Львові розпочалась ресєтрація на традиційну акцію «Хочу посадити дерево», в рамках якої усі охочі можуть посадити дерево у попередньо визначених лунках. Про те, як можна приєднатися до акції та які її умови ви можете дізнатися за посиланням

Ірина Давосир
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!