Сьогодні під стінами Галицької митниці у Львові відбудеться мітинг

1675 0
Серед основних вимог – провести відкриті конкурси на керівні посади регіональних керівників митниці.
фото Марії Стахів

фото Марії Стахів

Сьогодні, 3 березня, під стінами Галицької митниці громадські активісти та мешканці збираються на акцію протесту проти свавілля на митниці, повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуку Антикорупційний моніторинг Львівщини. Мітинг розпочнеться о 10.00 год. на вул. Костюшка, 1.

Читайте також: Львівську митницю тимчасово очолив 31-річний Ярослав Скоромний

Як йдеться у їхньому повідомленні, надходження від митниці – основне джерело наповнення держбюджету. Натомість представники громадськості з року в рік спостерігають, як неконтрольований потік контрабанди знищує економіку України. 

«Галицькою митницею керували лише з приставкою «виконуючий обов’язки». За останні пів року такі «в.о.» змінюються кожні два місяці. Тобто, саме завдяки такій зручній приставці «в.о.», керівники можуть декілька місяців наживатися на пропуску контрабанди, яку ловлять польські митники, а потім безкарно піти. На їх місце приходять інші, і ніхто ні за що вже не відповідає», – кажуть організатори.

Читайте також: На Львівщині на систематичному вимаганні хабарів викрили інспектора Галицької митниці

Серед основних вимог, які висуватимуть:

  • припинити свавілля та організувати роботу регіональних митниць відповідно до стандартів роботи органу державної влади, заборонивши призначати посадовців в статусі «в.о.»;
  • забезпечити у найкоротші терміни проведення відкритих конкурсів на керівні посади регіональних керівників митниці із залученням представників громадського сектору;
  • новопризначеними регіональними керівниками публічного представляти свої програми дій та звітувати про її виконання;
  • повної відповідальності керівників і жорстке покарання всіх причетних до контрабанди і організації корупційних схем.

Нагадаємо, що Львівська митниця ДФС 8 грудня 2019 року припинила свою роботу у зв’язку з наказом про реорганізацію митниць ДФС. Після цього створили Галицьку митницю із Львівської, Івано-Франківської і Тернопільської митниць. Та згодом об'єднану Галицьку митницю ліквідували.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!