Сьогодні у Львові відбудеться спільна коляда

1543 0
Співатимуть традиційні колядки Львівщини, Закарпаття, Київщини, Харківщини та Сумщини.
фото: лмр

фото: лмр

З 26 грудня по 7 січня у місті розставлять тимчасові ватри у визначених місцях, навколо яких збиратимуться виконавці музичних хорів, актори театру з вертепом, пластуни та запрошуватимуть мешканців та гостей міста до спільного колядування. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.

Співатимуть традиційні колядки Львівщини, Закарпаття, Київщини, Харківщини та Сумщини.

«Добірку зробили саме такою, аби люди, котрі через війну змушені перебувати зараз не вдома, а у Львові, змогли впізнати свій регіон та відчувати свою приналежність до свята», – зазначила раніше у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління туризму ЛМР Христина Лебедь.

Розклад і локації

26 грудня 18:00 – біля короля Данила / «Дорога до Різдва» – вертеп за участі акторів Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва

27 грудня 18:00 – біля короля Данила / Пласт 

29 грудня 17:00 – площа Ринок, 45 / хор «Gloria» Львівської музичної школи №8

5 січня 17:00 – площа Ангелів (біля Гарнізонного храму святих Петра і Павла) / хор «Gloria» Львівської музичної школи №8

7 січня 19:00 – площа Музейна (перед Домініканським собором) / хор «Gloria» Львівської музичної школи №8

Для всіх охочих долучитись до колядувань в місті безкоштовно поширюватимуть Різдвяний співаник, розроблений міським управлінням туризму та Львівським скансеном. У ньому зібрали 11 колядок, що походять з різних регіонів України. Також можна завантажити електронну версію колядника.

Місця, де можна отримати паперовий колядник:

  • Центр туристичної інформації Львова (пл. Ринок, 1 та вул. Руська, 20);

  • Порохова вежа (вул. Підвальна, 4);

  • Муніципальний мистецький центр (вул. Стефаника, 11).

Паперові колядники будуть на локаціях ближче до Різдва.

Нагадаємо, що керівниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь розповіла Tvoemisto.tv про те, як обирали критерії та символи для відзначення Різдва, а також пояснила, чому це важливо. Детальніше читайте тут.

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!