Сокільницьку та ще вісім ОТГ внесли до перспективного плану Львівщини

2792 2
Сокільники повинні були стати частиною Львівської ОТГ.
Фото: Оксана Височанська

Фото: Оксана Височанська

Львівська облрада внесла до перспективного плану формування ОТГ Сокільницьку громаду, до якої ввійшла Годовицько-Басівська сільська рада. За відповідні зміни обласні депутати проголосували сьогодні, 5 грудня.

Читайте також: Великий Львів. Чи зможе місто об'єднати приміські села і розширити свої межі

Це рішення ще переглядатимуть на міжвідомчій комісії ЛОДА, після чого подадуть на розгляд Кабміну. Крім цього, нові ОТГ сформували ще у шести районах області:

Меденицька селищна громада Дрогобицького району, Розвадівська сільська громада Миколаївського району, Волицька сільська громада Мостиського району, Зимноводівська сільська громада та Оброшинська сільська громада Пустомитівського району, Грабовецька сільська громада та Нежухівська сільська громада Стрийського району й Куровицька сільська громада Золочівського району.

Водночас, сьогодні уряд скасував право обласних рад вносити зміни до перспективних планів. Надалі процес децентралізації має відбуватись виключно за повноважень ЛОДА та Кабміну.

Читайте також: Чи треба Львову об'єднуватись із селами та хто такі префекти

Додамо, що за перспективним планом, який затвердив Мінрегіон, на Львівщині має бути 67 ОТГ. Сокільники повинні були увійти до Львівської ОТГ, втім виступили з протестами, аби їм дозволили створити окрему громаду. А під час дискусії в ефірі Tvoemisto.tv Тарас Сулимко сказав, що мешканці Сокільників не хочуть, аби їх поглинув Львів, як це було з Хуторівкою чи Боднарівкою.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
5 Грудня, 2019 21:00
Ігор Петрик А на початку все здавалось таким безнадійним! Ну стоять собі, мерзнуть в наметах!
Добре, що облрада прислухалася до думки громад.
5 Грудня, 2019 20:56
Василь Янко Молодці! Вітаю всіх активістів Децентралізаційного Майдану!
Окрема подяка ініціаторам цього руху - Сулимкові, Маркові, Святому, іншим активістам Сокільників!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!