«Соледар. Сіль. Війна». У Львові відкриють виставку фотографій

741 0
Експозиція складається з 57 фотографій, на яких зображено Соледар до та після повномасштабного вторгнення.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

17 серпня о 18:00 у Палаці Хоткевича відкриють виставку фотографій Олександра Пархоменка та Ірини Рибакової «Соледар. Сіль. Війна». Експозиція складається з 57 фотографій, на яких зображено Соледар до та після повномасштабного вторгнення. 

Джерело: Львівська міська рада

Виставка «Соледар. Сіль. Війна» – це історія невеличкого, квітучого (в минулому) міста, куди дотягнувся «руській мір», а також це історія про захисників, які віддають свої життя за те, щоб уся наша країна не перетворилась на Соледар, Мар’їнку, Бахмут, Маріуполь.

Читайте також: У Львові відкрили виставку про стійкість українського народу. Фото

Першу частину виставки присвячено мирному Соледару. На світлинах зображено потужності підприємства «Артемсіль», підземелля соляних шахт, процес видобутку солі, макросвітлини кристалів солі. Фотограф – Олександр Пархоменко.

У другій частині виставки представлено світлини Ірини Рибакової з уже зруйнованого війною міста. Портрети українських військовиків – оборонців Соледара, артилерійські залпи під час бою, зруйновані росіянами будинки. Чимало світлин Ірина Рибакова знімала в перервах між обстрілами, коли можна було хоч ненадовго вийти з укриття.

Відвідувачів запрошують на відкриття 17 серпня о 18:00 в Палаці Хоткевича (вул. Кушевича, 1). Оглянути експозицію можна до 15 вересня. Вхід безкоштовний.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!