Спілка письменників пропонує закрити музей Булгакова у Києві

554 0
Натомість спілка пропонує створити музей українського композитора Олександра Кошиця.
Фото з сайту музею Булгакова

Фото з сайту музею Булгакова

У секретаріаті Національної спілки письменників України ініціюють закриття музей російського письменника в центрі столиці. Про це йдеться у зверненні Спілки.

«Чи може – після жаху смертей і руйнувань, який чинить росія в Україні, після проявів геноциду і намагання знищити українську державність, – чи може в самому центрі Києва й далі працювати музей письменника, який люто ненавидів Україну і її незалежність, а також паплюжив, як тільки міг, її у своїх творах», – йдеться у заяві спілки.

За їхніми словами, Булгаков є одним із предтеч «русского міра», і це яскраво відбилося в його книжках, де він оспівав і возвеличив не лише царат і монархію, а й жорстокість, яка притаманна росіянам і є основною рисою російської нації. 

Читайте також: У Києві пропонують повернути історичну назву площі Перемоги

В організації також додали, що присутність цього письменника в культурному просторі несе в собі небезпеку для української ідентичності і державності. Спілка пропонує всі музейні експонати передати на архівне зберігання в Національний музей літератури.

Завідувачка музею Булгакова Людмила Губіанурі у Facebook на заяву, зазначивши, що спілка письменників використала не всю свою зброю.

«Перед тим, як ініціювати закриття музею Булгакова, вони мали б ініціювати виключення Булгакова зі Спілки письменників та позбавлення громадянства за антирадянську діяльність. Чим вони і займалися протягом своєї багатої історії», – написала вона.

Натомість спілка письменників пропонує створити музей видатного українського композитора Олександра Кошиця. Він мешкав у будинку, де наразі розташований музей росіянина, до 1906 року.  Йоно внесок у культуру є значущим не лише для України, але й для усього світу.

Нагадаємо, у Міносвіти вирішили лишити твори Гоголя, Булгакова та Ільфа і Петрова у програмі зарубіжної літератури.

Нагадаємо, що кияни вважають, що настав час перейменувати площу Перемоги і повернути їй історичну назву. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!