Співачка із Китаю заспівала «Катюшу» у зруйнованому Маріуполі. Реакція МЗС

1276 0
В Маріуполь незаконно приїхала група китайських блогерів.

На руїнах драмтеатру у Маріуполі китайська співачка Ван-Фан виконала пісню «Катюша». На інцидент вже відреагували у Міністерстві закордонних справ України.

«Виконання китайською «оперною співачкою» Ван-Фан пісні «Катюша» на руїнах драмтеатру в Маріуполі, в якому російська армія вбила понад 600 невинних людей – приклад повної моральної деградації»,  написав речник МЗС Олег Ніколенко. 

За його словами, Міністерство має інформацію, що до тимчасово окупованого міста прибула група китайських блогерів. В Україні вважають такий приїзд незаконним. Адже він грубо порушує законодавство України, яке регулює перетин державного кордону іноземцями.

«Україна поважає територіальну цілісність Китаю і очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян в Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння до тимчасово окупованого українського міста»– пояснив Ніколенко.

Відтак МЗС ініціює заборону в‘їзду до України для цих китайських блогерів.

Нагадаємо, що надпотужну бомбу на Маріупольский драматичний театр росіяни скинули 16 березня. Він був сховищем для близько тисячі біженців, які втратили власні домівки. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми. Цей театр був прихистком, в якому рятувались від безперервних обстрілів жителі блокадного Маріуполя.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!