Київ

Sport Life у Києві потрапив у скандал через відмову пустити військових в душ. Що кажуть у клубі

5807 0
Викладене в мережі відео розповсюдилося у соцмережах, де одні вважають, що рішення спортклубу є неправильним, а інші стверджують, що не розуміють жінку, яка звернулася до спортзалу.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Мережею шириться відео, на якому киянка просить представників столичного спортклубу Sport Life на вулиці Драгоманова пустити у душ закладу військових, які їдуть у зону бойових дій. Відео на свій Facebook-сторінці 16 березня опублікувала Анастасія Дадабаєва.

Саме вона його знімала та отримала відмову від адміністраторок закладу. На відео потрапила частина бесіди, де персонал клубу ухиляється від відповіді на прохання пустити в душ 20 військових. Працівниці клубу просять не знімати їх, мотивиючи це правилами клубу та персональним небажанням. У тому місці в Києві, де перебазовувалися військові, немає душу, але поруч є спортклуб, тому жінка звернулася саме до них із таким проханням. За словами жінки, військові мають поїхати на Бахмутський напрямок.

Викладене відео розлетілось в мережі ТікТок, де почалася дискусія про те, як можна було не пустити військових. Чимало коментарів щодо поведінки працівників. Однак є й ті, хто не розуміє жінку, яка звернулася до спортзалу.

У мережі Sport Life у коментарі Tvoemisto.tv зазначили, що після цього випадку розробили спеціальні рекомендації для працівників мережі клубів, аби подібні історії в подальшому не траплялись.

«Офіційного запиту до спортклубу від військових не надходило. Якби був лист від військового командування на ім'я директора з проханням, то ніхто б не відмовив у безкоштовній допомозі, а працівники обрали б час так, щоб і відвідувачам, і військовим було комфортно. Також працівники клубу не відмовили б військовим, якби вони персонально завітали до клубу. Компанія уже кілька років допомагає військовим у програмах реабілатації, ми надаємо свої приміщення безкоштовно. Від військових ми знаємо, що вони забезпечені усім необхідним на сьогодні», – пояснив представник клубу на ім'я Євген, відповідаючи на питання про причини відмови. 

Tvoemisto.tv звернулося за коментарем до Анастасії Дадабаєвої. Вона запевняє, що потреби військових були реальними – їх поселили в приміщення, яке необладнане для солдатів.

«У нашому районі розмістили воїнів ЗСУ. Їх поселили в приміщення чи то молодшої школи, чи може садка. Загалом військових тут було більше двохсот. Мешканці, які живуть поруч, бачили що воєнні виснаженні, а тому намагались всіляко їм допомогти, пропонували їм прийти помитися. Як потім з’ясувалося у спілкуванні з ними, їх привезли з Бахмуту на перегрупування. Я вирішила сходити в Sport Life, так як він поруч, і пояснила ситуацію. Мені відмовили, навіть на платній основі. У результаті довелось шукати бані, щоб за більш-менш прийнятні гроші можна було помитися 200 солдатам. Деякі підприємці хотіли по 500-800 грн з людини. І те, що це військові ЗСУ нікого не турбувало. У підсумку ми зібрали гроші в компанії, де я працюю. Ми проплатили бані, але не всі туди погодилися сходити. Ми накупляли їм також батончиків, енергетиків, цигарок» каже Анастасія. 

Додамо, Sport Life є найбільшою мережею спортивних клубів в Україні, заснована в 2001 році. Засновником мережі є Дмитро Єкімов, уродженець Санкт-Петербургу. У 1993-му році він став заступником генерального директора «XXI Век Real Estate», мережі суші-барів «Євразія» в Росії та співзасновником мереж фітнес-клубів «Sport Life» та «Mega Gym», які працюють і в Україні, і в росії. Офіційними власники мережі Sport Life в Україні є Дмитро Бондаренко і Олександр Молодуха.

ТЕГИ: спорт, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!