Справу «беркутівців», які розстрілювали активістів Євромайдану, скерували до суду

629 0
Фігурантів справу судитимуть заочно, оскільки вони перебувають в рф
Фото: Офіс Генпрокурора

Фото: Офіс Генпрокурора

Державне бюро розслідувань завершило і передало до суду справу щодо шести «беркутівців», які були безпосередніми виконавцями масових розстрілів активістів Євромайдану у 2014 році. Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора.

«20 лютого 2014 року вони виконали незаконний наказ та скоїли у співучасті з іншими правоохоронцями низку тяжких та особливо тяжких злочинів, організованих вищим керівництвом держави», – йдеться у повідомленні. 

Під час розслідування вдалось встановити,, що 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в м. Києві міліціонери роти спеціального призначення ПМОП «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами. В результаті цього загинули 48 та отримали вогнепальні поранення 90 учасників акцій протесту.

«У подальшому знаряддя вчинення злочину були викрадені, пошкоджені та приховані. Частина з них була віднайдена та ідентифікована під час розслідування», – кажуть в ОГП.

Зважаючи на те, що обвинувачені переховуються на території рф та вже навіть набули російське громадянство, суд розглядатиме обвинувальний акт за спеціальною заочною процедурою. Також відносно обвинувачених заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду за спеціальною заочною процедурою (in absentia), у зв’язку з переховуванням обвинувачених на території країни-агресора та набуття громадянства останньої. Також відносно обвинувачених заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше Tvoemisto.tv повідомляло, що правоохоронці завершили розслідування найбільшої справи Майдану – розстрілу «Небесної сотні». Кримінальне провадження об’єднує в собі 1019 епізодів злочинного перешкоджання акціям протесту та налічує 1878 томів зібраних матеріалів. Максимальне покарання передбачає довічне позбавлення волі.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!