Київ

Справу про овочерізки для укриття передали до суду

522 0
Посадовиці Дніпровської РДА інкримінують розтрату 460 тисяч гривень бюджетних коштів
Фото: КМП

Фото: КМП

Начальницю відділу Управління освіти Дніпровської РДА Ольгу Дроздову судитимуть через закупівлю овочерізок в київське укриття. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Досудове розслідування встановило, що обвинувачувана була відповідальна за організацію, проведення закупівель та оприлюднення звітів про договори, укладені без використання електронної системи закупівель в управлінні освіти Дніпровської РДА.

Зазначається, що посадовиця причетна до розтрати бюджетних коштів на понад 460 тисяч гривень при закупці овочерізок в укриття.

Наразі обвинувальний акт (ч. 4 ст. 191 ККУ) скерували до суду. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

У грудні прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно цієї ж чиновниці у справі про закупівлю стільців для укриттів. У бюджеті недорахувалися 1,3 млн гривень.

Згідно із даними на сайті  Prozorro мистецький ліцей «Зміна» у Дніпровському районі придбав дві електросковорідки за 1,2 мільйони гривень. 306 одиниць шкіряних барабанів та 153 комплекти молоточків до них на 882 тисячі гривень закупило в травні цього року Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації «для психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог». 12 електронних овочерізок Robot Coupe CL50 за 1,6 млн бюджетних гривень в січні цього року також закупило управління освіти Дніпровської РДА.

Ці закупівлі викликали значний резонанс у суспільстві. 

Депутатка Київради Ксенія Семенова пояснювала, що зазначені овочерізки та інше кухонне обладнання були здебільшого закуплені під кінець бюджетного року - у листопаді-грудні з обмеженим часом на освоєння коштів. Тому РДА прописали в закупках  призначення «для укриття» через постанову Кабміну №590 про пріоритетність закупівель на першочергові потреби – облаштування укриттів. Тобто РДА використовують формулювання, що товар закуповується для укриття, а насправді здійснюють закупи для інших цілей.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!