США нададуть Україні ракети для ураження цілей на відстані понад 60 км

1476 0
Боєприпаси можуть прибути до України протягом декількох тижнів.

Адміністрація президента США Джо Байдена планує надати Україні ракетну систему, яка здатна вражати цілі на відстані понад 60 км. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає liga.net.

Зазначені ракети мають набагато меншу дальність дії, ніж армійська тактична ракетна система, снаряди якої можуть долати відстань понад 300 км, і яку адміністрація Байдена відмовилася включити до нового пакету військової допомоги Україні.

Читайте також: Україна отримає важку зброю від Заходу, – Кулеба

Скільки саме ракет нададуть США Україні — невідомо, однак боєприпаси можуть прибути до України протягом декількох тижнів. Навчання їхньому використанню почнеться швидко і займе щонайменше 10 днів.

Нагадаємо, що про нові пакети безпекової допомоги для України, включно з передачею критично необхідних артилерійських систем і боєприпасів, оголосили 20 країн. Багато країн нададуть критично необхідне артилерійське озброєння, танки та іншу бронетехніку. Інші запропонували навчання українських військових та модернізацію їхніх військових систем. Зокрема, Чехія передала Україні бойові гелікоптери, танки та ракетні системи для боротьби з російським вторгненням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!