Україна отримає важку зброю від Заходу, – Кулеба

1292 0
Також Сполучені штати Америки допомагатимуть Україні налагодити експорт харчів за кордон.
Фото: censor.net

Фото: censor.net

Невдовзі Україна має отримати важку зброю від країн Заходу, зокрема зі Сполучених Штатів Америки. Про це зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба за результатом телефонної розмови з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Читайте також: Є чотири наративи, які зараз росія просуває проти України. Кулеба після Давоса

«Говорив із Держсекретарем Блінкеном. Я ціную його особисті зусилля щодо забезпечення сталої підтримки України з боку США та всього світу. Важке озброєння на першому місці в нашому порядку денному, і на нас чекає ще більше», – написав Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

За його словами, також Сполучені штати Америки допомагатимуть Україні налагодити експорт харчів за кордон.

«Україна і США працюють пліч-о-пліч, щоб забезпечити наш експорт продуктів харчування попри безрозсудну блокаду Росії», – додав міністр.

Нагадаємо, що про нові пакети безпекової допомоги для України, включно з передачею критично необхідних артилерійських систем і боєприпасів, оголосили 20 країн. Багато країн нададуть критично необхідне артилерійське озброєння, танки та іншу бронетехніку. Інші запропонували навчання українських військових та модернізацію їхніх військових систем. Зокрема, Чехія передала Україні бойові гелікоптери, танки та ракетні системи для боротьби з російським вторгненням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!