США надасть близько 20 млн доларів на програму, яку оголосив Зеленський на G20

794 0
USAID також інвестувала 100 млн доларів для допомоги українським фермерам.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

США через агентство з міжнародного розвитку (USAID) виділить до 20 млн доларів на продовольчу програму Grain from Ukraine, яку оголосив президент Володимир Зеленський на саміті G20 на початку цього тижня. Вона передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни 2023 року.

Джерело: USAID, «Європейська правда»

«Щоб допомогти нагодувати людей у ​​всьому світі, USAID надасть підтримку через Всесвітню продовольчу програму ООН (ВПП) для сприяння додаткових поставок українського зерна через зернову ініціативу», – зазначають в агенції. 

Додається, що оголошена сума допомоги спирається на 173 млн доларів, які на сьогодні надано ВПП для закупівлі українського зерна, щоб прогодувати людей у ​​країнах, які стикаються з найбільшою продовольчою кризою, включаючи Ефіопію, Ємен та Афганістан. За кошти США було закуплено 210 000 метричних тонн продуктів харчування, яких достатньо, щоб прогодувати приблизно 12,6 мільйона людей протягом одного місяця.

Читайте також: В Херсон прибув перший після 24 лютого пасажирський потяг з Києва. Фото

USAID також інвестувала 100 млн доларів для допомоги українським фермерам, які ризикують життям, щоб нагодувати світ, через Ініціативу стійкості сільського господарства в Україні (АГРІ-Україна). У рамках АГРІ-Україна здійснюється допомога за чотирма сферами: забезпечення важливих ресурсів для фермерів; покращення експортної логістики та інфраструктури; розширення доступу фермерів до фінансування та підтримка потреб сушіння, зберігання та обробки врожаю. 

Додамо, що цього тижня у Стамбулі домовилися про продовження роботи «зернового коридору» для експорту продовольства з трьох українських морських портів ще на 120 днів.

Нагадаємо, у липні за посередництва ООН і Туреччини була укладена угода, яка дозволила розблокувати Україні експорт зерна із чорноморських портів, які були закриті з моменту вторгнення росії.

Софіко Векуа
________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!