США офіційно оголосили про переїзд посольства до Львова

1893 0
При цьому вони не вважають, що дипломатам США загрожують конкретно розправи чи фізичне знищення у разі вторгнення РФ.
Фото: eadaily.com

Фото: eadaily.com

У Державному департаменті США офіційно заявили про тимчасове переміщення посольства в Україні з Києва до Львова. Про це стало відомо із заяви держсекретаря Ентоні Блінкена на сайті Держдепу, пише CNN. 

«Це пов’язано з географією, передовсім. Львів розташований на заході України, досить далеко від кордонів України з Росією та Білоруссю. Це роблять із міркувань забезпечення безпеки для громадян США – співробітників уряду США», – йдеться у заяві. 

Читайте також: «Це загальноєвропейська справа». Іноземці, які лишаються у Львові, попри можливе вторгнення Росії

При цьому вони не вважають, що дипломатам США загрожують конкретно розправи чи фізичне знищення військовослужбовцями Росії, в разі, якщо вони почнуть вторгнення.

«Проте, з огляду на те, яку техніку та військові засоби Росія розгорнула в бойовому режимі на території Білорусі та полігонах біля українських кордонів, ми розуміємо, що їхня атака буде супроводжуватися масовими смертями та пораненнями з боку населення», – додають. 

Зазначимо, що це рішення тимчасове. В Держдепі сподіваються, що незабаром зможуть повернутися до Києва. В Україні залишаються лише ключові співробітники, перебування яких в Україні є критичним для належного виконання завдань, включно з тимчасово повіреною у справах США Крістін Квін.

На запитання журналістів щодо знищення документації та комп’ютерної техніки в посольстві в Києві, Прайс відповів, що це не є правдою, але водночас співробітники посольства дійсно забезпечують часткову утилізацію операційної документації.

Читайте також: Чотири країни тимчасово перенесли свої посольства до Львова

Нагадаємо, що враховуючи погіршення безпекової ситуації через накопичення російських військ на кордоні, уряди кількох країн одразу вирішили перенести свої посольства до Львова. Зокрема, йдеться також про Австралію, Канаду і Німеччину.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!