Чотири країни тимчасово перенесли свої посольства до Львова

1540 0
Через загрозу вторгнення Росії в Україну США, Канада, Австралія та Німеччина перенесли свої посольства до Львова.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Враховуючи погіршення безпекової ситуації через накопичення російських військ на кордоні, уряди кількох країн одразу вирішили перенести свої посольства до Львова. Зокрема, йдеться про США, Австралію, Канаду, Німеччину.

Так, на тлі загрози російської агресії своє посольство з Дніпра до Львова переносить Німеччина, про що стало відомо 12 лютого. Також скорочує персонал у посольстві у Києві, але залишає його відкритим.

Із 13 лютого призупинили консульські послуги у посольстві США у Києві. Посольство підтримуватиме невелику консульську присутність у Львові для вирішення надзвичайних ситуацій, проте не зможе надавати паспортні, візові чи звичайні консульські послуги. Для їх отримання громадяни США можуть звернутися у посольства в сусідніх країнах.

Читайте також: «Це загальноєвропейська справа». Іноземці, які лишаються у Львові, попри можливе вторгнення Росії

Австралія тимчасово перевела роботу посольства із Києва до Львова учора, 13 лютого. При цьому міністерка закордонних справ Австралії Маріс Пейн зазначила, що вони продовжують радити австралійцям негайно залишити Україну комерційними рейсами. 

Рішення про тимчасове перенесення посольства до Львова 13 лютого прийняла також Канада. Наразі у Києві посольство не працюватиме. 

Додамо, що також про створення у Львові Центру екстреної допомоги під нідерландським прапором заявило посольство Нідерландів. Там наголосили, що посольству в Києві буде складно надавати адекватну допомогу нідерландцям, а Львів стане місцем, де люди перед перетином кордону можуть зібратися, отримати останню інформацію, підготуватися до перетину кордону.

Читайте також: У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

Нагадаємо, що у Львові затвердили план дій у разі надзвичайної ситуації. Так, прийняли рішення збільшити резерв крові, а міські лікарні вже забезпечені тримісячним запасом медикаментів та інших матеріалів. Якщо ж повністю зникне світло, то мешканцям обіцяють подавати санітарний об'єм води. Повний перелік рішень, які затвердили на позаплановому засіданні міської комісії ТЕБ і НС, читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!