Байден оголосив про нову допомогу Україні на 800 мільйонів доларів

914 0
Новий пакет включає гаубиці і тактичні дрони.
Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден оголосив про надання Україні масштабного пакету військової допомоги на суму 800 мільйонів доларів. Про це Байден повідомив під час звернення щодо України. 

У новий пакет озброєнь увійдуть гаубиці, артсистеми і боєприпаси. Однак не про всю зброю, яку отримує Україна, повідомляють відкрито, зазначив президент США.

Читайте також: Словенія передасть Україні танки Т-72

«Сьогодні я оголошую нові 800 млн доларів допомоги, щоб збільшити спроможність українців боротися на Сході, у регіоні Донбасу. Цей пакет включає важку артилерію, дюжини гаубиць і 144 тисячі боєприпасів до цих гаубиць», – сказав він. 

Нагадаємо, що це вже третій пакет військової допомоги Україні на 800 мільйонів доларів, які США виділили від початку російського вторгнення. Наразі сума підтвердженої оборонної допомоги США Україні з 24 лютого становить 3,4 мільярди доларів. Попередній пакет допомоги на 800 мільйонів доларів включав 18 155-мм гаубиць, гелікоптери, бронетранспортери, 40 тисяч артилерійських снарядів, а також іншу необхідну техніку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!