США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який включає РСЗВ

1117 0
Українці запевнили США, що вони не будуть використовувати цю систему проти цілей на російській території.
Держсекретар США Ентоні Блінкен/Фото з відкритих джерел

Держсекретар США Ентоні Блінкен/Фото з відкритих джерел

Сьогодні вранці президент США Джо Байден оголосив про новий пакет допомоги в галузі безпеки для України, який включає передові реактивні системи залпового вогню. Про це на спільній пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, – передає Ліга.нет.

За його словами, допомогу надають, щоб Україна могла дати відсіч російській агресії та посилити свої позиції на переговорах.

Читайте також: «Війна в Україні ще далека від завершення», – Білий дім 

«Щодо зброї, яку надамо, українці запевнили нас, що вони не будуть використовувати цю систему проти цілей на російській території. Між Україною, США та нашими партнерами є довіра», – сказав Блінкен.

Він зазначив, що Байден чітко попереджав російського диктатора володимира путіна ще до початку повномасштабного вторгнення, що саме зроблять США, якщо рф піде на нову агресію.

Раніше The New York Times повідомила, що новий пакет включає військову техніку на 700 млн доларів, зокрема протитанкові ракети Javelin, артилерійські снаряди, гелікоптери та тактичні машини. За словами джерел видання, у новий пакет увійдуть також установки HIMARS. Це високоточна зброя з супутниковим наведенням та потужністю вибуху, порівнянною з 225-кг авіабомбою. Радіус його дії (близько 77 км) значно перевищує радіус дії будь-якої артилерії, яку нині використовує Україна.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!