США погодилися відправити в Україну РСЗВ великої дальності

1388 0
Про передачу реактивних систем залпового вогню, імовірно, буде оголошено наступного тижня.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

Адміністрація президента США Джо Байдена схвалила відправку в Україну реактивних систем залпового вогню великої дальності, що може суттєво допомогти ЗСУ у захисті території на Донбасі. Про передачу зброї, імовірно, буде оголошено наступного тижня. Про це повідомило видання The New York Times з посиланням на американських посадовців, пише Європейська правда.

Зі слів анонімного чиновника, озброєння включатиме мобільні ракетні установки, які можуть стріляти набагато далі, ніж пускові установки, які зараз використовує Україна.

Офіційні особи не надали подробиць про те, які саме типи ракет нададуть Сполучені Штати, однак Пентагон найчастіше використовує M31 GMLRS (Gueded Multiple Launch Rocket System). Це високоточна зброя з супутниковим наведенням, яка несе приблизно таку ж кількість вибухівки, як і 500-фунтова авіабомба.

Також США планують включити до наступного пакету озброєнь для України реактивні системи залпового вогню HIMARS, які пересуваються на шасі колісних вантажівок.

Раніше прессекретар Пентагону Джон Кірбі відмовився підтвердити, що рішення надати пускові установки було ухвалене.

Напередодні глава МЗС Дмитро Кулеба попросив США ухвалити рішення про надання ракетних систем залпового вогню якнайшвидше.

Нагадаємо, що про нові пакети безпекової допомоги для України, включно з передачею критично необхідних артилерійських систем і боєприпасів, оголосили 20 країн. Багато країн нададуть критично необхідне артилерійське озброєння, танки та іншу бронетехніку. Інші запропонували навчання українських військових та модернізацію їхніх військових систем. Зокрема, Чехія передала Україні бойові гелікоптери, танки та ракетні системи для боротьби з російським вторгненням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!