США пояснили, чому не закриватимуть небо над Україною

9964 0
США не будуть воювати з російськими військами в Україні, хоча американські військові надали зброю.
Фото: EVAN VUCCI/ASSOCIATED PRESS/EAST NEWS

Фото: EVAN VUCCI/ASSOCIATED PRESS/EAST NEWS

У Білому заявили, що введення США безпілотної зони в небі України є «не найкращою ідеєю», оскільки це втягне їх в прямий військовий конфлікт з Росією. Про це заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі, – передає УП.

«Це, по суті, означало б, що американські військові збиватимуть літаки, російські літаки. Це, безумовно, ескалація... Цього не хоче робити президент. Це всі причини, чому це не найкраща ідея», – сказала Псакі.

Читайте також: У США прогнозують значне посилення атаки на Київ. До столиці їде ворожа техніка

Президент Байден заявив, що США не будуть воювати з російськими військами в Україні, хоча американські військові надали зброю, і в суботу заявив, що нададуть до 350 мільйонів доларів додаткової військової допомоги, включаючи «летальну оборонну допомогу».

Депутат Адам Кінзінгер повторив своє бажання створити заборонену для польотів зону над Україною, хоча він визнав, що це навряд чи станеться.

Читайте також: «Противник не досяг успіху на жодному з напрямків». Ситуація станом на початок 1 березня

«Я не думаю, що це надто пізно. Але я думаю, що з кожним днем ​​ви знаєте все більше об’єктів [ракет «земля-повітря»], які переміщуються росіянами, так, це стає все складніше», – зазначив він.

Інші законодавці, як-от сенатор Марко Рубіо, відхилили цю ідею: «Я думаю, що люди повинні зрозуміти, що це означає. Це означає готовність збивати російські літаки, а це означало б Третю світову війну проти НАТО і Сполучених Штатів».

Нагадаємо, що станом на 1 березня противник не досяг успіху на жодному з напрямків. У Генштабі кажуть, що російські окупаційні війська застосовують тактику знищення інфраструктури та нанесення ракетно-бомбових ударів по населених пунктах, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!