США виділяють Україні військову допомогу на суму до 175 млн доларів

1030 0
Кошти спрямують на озброєння для ЗСУ та навчання українських військових.
HIMARS M142

HIMARS M142

США виділяють пакет військової допомоги Україні на суму до 175 млн доларів. Про це йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

Читайте також: Велика Британія передасть Україні артилерію і сотні безпілотників

Ще один транш військової допомоги для України затвердив президент США Джо Байден. Сюди увійдуть 4 РСЗВ HIMARS, ракети до них, 36 тис. снарядів до артилерії, протитанкове озброєння та 580 дронів Phoenix Ghost.

Phoenix Ghost – це тактичний безпілотний авіаційний комплекс, розроблений компанією Aevex Aerospace для потреб війни в умовах рівнинної місцевості, близьких до умов війни на Донбасі. За даними з відкритих джерел, цей дрон може бути використаний для спостереження з повітря, однак його основне призначення – ураження особового складу противника та середьноброньованих цілей. Функціонально дрон подібний до ударного БПЛА Switchblde.

Нагадаємо, що перша леді Олена Зеленська під час виступу у Конгресі США подякувала за потужну підтримку та звернулася з проханням допомогти Україні зупинити російський терор і надати більше зброї, щоби захистити мир і життя українців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!