Байден заявив про виділення Україні військової допомоги на 200 млн доларів

741 0
У США кажуть, що ця допомога прийде «швидко».
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У вівторок, 12 грудня, президент Сполучних Штатів Америки Джозеф Байден анонсував черговий пакет допомоги для України. Мовиться про суму у розмірі 200 мільйонів доларів. Про це пише Укрінформ із посиланням на власного кореспондента.

«Я щойно підписав рішення про виділення ще 200 мільйонів доларів шляхом списання майна Міністерства оборони для України. Вони прийдуть швидко», – сказав Джо Байден.

Крім того, Байден наголосив, що Конгрес має приділяти більше увагу для допомоги Україні, яка протистоїть росії. Водночас, що буде входити саме до нового пакета, наразі не повідомляють.

Читайте також: Умєров анонсував нові «напрацювання», які допоможуть звільнити Крим

Додамо, зараз президент України Володимир Зеленський перебуває у США з офіційним візитом. Він прибув до країни-союзника напередодні, 11 грудня, та вже встиг взяти участь в кількох офіційних зустрічах.

Нагадаємо, 3 листопада Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні чергового пакету військової допомоги на загальну суму 125 мільонів доларів. Ще 300 мільйонів доларів виділили із коштів Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) для зміцнення протиповітряної оборони України в довгостроковій перспективі. 

Тетяна Дзяма
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!