США закликали американців залишити Україну протягом 48 годин

8365 0
Незважаючи на це повідомлення, в США додають, що неясно, чи вирішив Путін вторгнутися в Україну.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван закликав американців в Україні виїхати з країни протягом одного-двох днів, повідомляє CNN. 

«Будь-який громадянин США в Україні повинен покинути країну якнайшвидше і в будь-якому разі в найближчі 24-48 годин. Ми, очевидно, не можемо передбачити майбутнє і не знаємо точно, що станеться, але зараз ризик досить високий», — сказав Салліван.

Він зазначив, що якщо Росія продовжить атаку на Україну, то вона, ймовірно, почнеться із повітряних бомбардувань і ракетних обстрілів, а це може вбити мирних жителів, незалежно від їхньої національності. Наступне наземне вторгнення, очевидно, буде пов'язане з наступом великих сил. 

Незважаючи на це повідомлення, Салліван додав, що неясно, чи вирішив Путін вторгнутися в Україну.

«Президент Путін не прийняв остаточного рішення, але ми непокоїмось, виходячи з того, що бачимо на місцях і того, що підхопили наші аналітики з розвідки», – додає. 

Читайте також: У Львові створять нідерландський центр екстреної допомоги 

Зазначимо, що лідери США, Франції, Канади та Німеччини підтвердили плани запровадити жорсткі санкції проти Росії у разі нової агресії проти України. Про це стало відомо за підсумками відеоконференції, яку організував президент США Джо Байден. Санкції стосуватимуться фінансового і енергетичного секторів, також експорту високотехнологічної продукції.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!