У Львові створять нідерландський центр екстреної допомоги

1783 0
Посольство Нідерландів також рекомендувало своїм громадянам залишити Україну якомога швидше.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Посольство Нідерландів в Україні рекомендувало своїм громадянам залишити Україну якнайшвидше. До того ж, вони заявили про створення у Львові Центру екстреної допомоги під нідерландським прапором, передає Європейська правда.

Посол Нідерландів Йоганнес Де Мол наголосив, що посольству в Києві буде складно надавати адекватну допомогу нідерландцям, а Львів стане місцем, де люди перед перетином кордону можуть зібратися, отримати останню інформацію, підготуватися до перетину кордону.

«Центр екстреної допомоги під нідерландським прапором створюється у Львові, найбільшому місті Західної України, неподалік польського кордону. Нідерландці можуть приїхати туди за екстреними документами або інформацією», – сказав посол Де Мол. 

За словами посла, ситуація непередбачувана, і нідерландці повинні поставити собі питання, наскільки їхнє перебування дійсно необхідне.

«Очевидно, що ситуація в Україні та навколо неї невизначена, що вона може раптово та досить швидко загостритися чи вийти з-під контролю. І створюється непередбачувана динаміка. Тож актуальне питання: чи справді проживання в Україні необхідне?»

Нагадаємо, президент США Джо Байден закликав американців негайно покинути Україну, оскільки ситуація може швидко зійти на божевілля, а посольство США у Києві розглядає можливість переїзду на Захід України на тлі загрози вторгнення Росії в Україну. 

Читайте також: «У вас є можливість вступити до лав резерву». Львів готує програму тероборони

Також додамо, що у Міністерстві закордонних справ України підтверджують інформацію розвідувальних даних із західних медіа про зростання кількості російських військових на кордоні. Додатково й існує проблема скупчення військ на півночі, на білоруській території, зважаючи на те, що самопроголошений президент Лукашенко зробив вибір на користь зближення з РФ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!