США запровадили санкції проти двох російських банків і олігархів

1343 0
Йдеться про «Внешэкономбанк» і «Промсвязьбанк».
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Президент США Джо Байден заявив, що американський уряд запроваджує фінансові санкції проти двох російських банків, олігархів та шляхів погашення державного боргу РФ. Про це стало відомо зі звернення Байдена.

«Хто такий, заради Бога, Володимир Путін, щоби вирішувати, де проголошувати нові незалежні держави у світі на території сусідніх держав? Це кричуще порушення міжнародного права і суперечить застереженням міжнародних партнерів Росії. Путін, по суті, відкрито оголосив війну світу, якщо його вимоги не будуть виконані», - сказав Байден.

Йдеться про санкції проти двох російських державних банків, зокрема «Внешэкономбанк» і «військовий банк» Росії. Російські видання твердять, що під «військовим банком» мався на увазі «Промсвязьбанк».

Американські санкції проти держборгу Росії передбачають, що російський уряд не зможе залучати гроші на західних ринках цінних паперів для фінансування держбюджету.

Крім того, американський президент пообіцяв запровадити персональні санкції проти низки російських топ-бізнесменів та членів їхніх родин, однак не назвав їхні прізвища. За його словами, російська еліта, наближена до Кремля, також повинна «постраждати» через порушення Росією міжнародного права.

Він кілька разів наголосив, що в разі подальшої ескалації на Росію чекають дедалі більш жорсткі економічні та політичні санкції, які не можна порівняти із заходами, запровадженими 2014 року після російської анексії Криму.

Читайте також: У ЄС одноголосно схвалили пакет санкцій проти Росії

Зазначимо, що 27 країн-членів ЄС одностайно схвалили перший пакет санкцій проти Росії після рішення Володимира Путіна визнати «незалежність» самопроголошених «Л/ДНР». Він стосуватиметься депутатів, які голосували за визнання «Л/ДНР». Схвалені санкції зачеплять 27 російських фізичних та юридичних осіб, а також 351 депутата Держдуми РФ, які підтримали визнання самопроголошених «республік».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!