У ЄС одноголосно схвалили пакет санкцій проти Росії

1071 0
Схвалені санкції зачеплять російських фізичних та юридичних осіб та депутатів Держдуми РФ, які підтримали визнання так званих Л/ДНР.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

27 країн-членів ЄС одностайно схвалили перший пакет санкцій проти Росії після рішення Володимира Путіна визнати «незалежність» самопроголошених «Л/ДНР». Він стосуватиметься депутатів, які голосували за визнання «Л/ДНР», передає Громадське.

Схвалені санкції зачеплять 27 російських фізичних та юридичних осіб, а також 351 депутата Держдуми РФ, які підтримали визнання самопроголошених «республік».

Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель на брифінгу після зустрічі з міністрами заявив, що санкції «вельми зашкодять Росії».

Як зазначив глава французької дипломатії Жан-Ів Ле Дріан, ці санкції були лише першою частиною реакції ЄС на дії Росії.

Читайте також: Чому Україна не змогла зупинити Північний потік-2

Додамо, що уряд Німеччини зупинив процес погодження суперечливого газопроводу «Північний потік-2» через ескалацію на Сході України. Канцлер Олаф Шольц заявив сьогодні, 22 лютого, у Берліні, що він звернувся до Федерального міністерства економіки з проханням «вжити необхідних адміністративних заходів, щоб газопровід наразі не міг бути сертифікований, а без цієї сертифікації «Північний потік-2» не можуть ввести в експлуатацію».

Напередодні також президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв’язку з визнанням Росією незалежності «ДНР» та «ЛНР». Зокрема, санкції забороняють нові інвестиції та фінансову діяльність американських представників на території ОРДЛО. Крім того, забороняють ввезення до США будь-яких товарів, послуг чи технологій з окупованих Росією українських, також експорт прямо або опосередковано товарів, послуг чи технологій зі Сполучених Штатів в ОРДЛО.

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін підписав указ про визнання незалежними окупованих територій ОРДЛО. Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна, заявивши, що це кінець Мінського процесу. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!