Стало відомо, чому обвалилося перекриття поверху на будові біля Стрийського ринку

35660 0
Внаслідок обвалу поверху на будівництві постраждало троє людей.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

У Львові біля Стрийського ринку на вулиці Волоській 25 лютого стався інцидент на будівельному майданчику. На місці, де зводили комерційно-офісну споруду, обвалилося перекриття поверху. Як зазначив Любомир Зубач у коментарі Tvoemisto.tv, юридично встановити причину обвалу поверху наразі неможливо, оскільки згідно з постановою Кабміну перевірки архбудконтролю призупинені. 

«Якби не було цієї постанови, то ми б могли провести перевірку і достеменно встановити. Щодо фактичної інформації, яка є після спілкування з різними проектантами, експертами, то, ймовірно, причиною цього випадку є те, що не витримала опалубка, завалилася і відповідно такий результат. Працівники поставили опалубку, заливали бетон, конструкція не витримала і все завалилось», – пояснив він.

Крім того, Любомир Зубач додав, що внаслідок обвалу перекриття поверху постраждало троє людей.

«Наскільки мені відомо, постраждало троє людей, у однієї людини були серйозні наслідки. Проте, за останньою інформацією, життя цих людей у безпеці», – додав він.

Читайте також: Біля Стрийськово ринку обвалилося перекриття поверху на будові. Є постраждалі

Зазаначимо, що за детальним планом території, який затвердили у 2018 році, тут планували перехоплювальну автомобільну стоянку системи «Park and Ride». Замість парковки вирішили збудувати будівлю висотою 21,6 метрів з дворівневим підземним паркінгом. Заступник міського голови підтвердив, що до плану будівництва були внесені відповідні зміни і надано дозвіл на будівництво торгово-офісного центру.

«Знаю, що станом на сьогодні ще відбуваються певні судові процеси. Є люди, які оскаржують ці містобудівні умови, які видавали. Але немає жодних рішень судів, які б констатували, що це будівництво здійснюється незаконно. Генплан не може детально врегульовувати і передбачати, що має бути забудовано на конкретній ділянці, для цього є зонування», – підкреслив він.

Читайте також: Вулиці Львова. Волоська дорога – нижня частина вулиці Франка

Нагадаємо, що Львівський окружний адміністративний суд скасував припис Міністерства культури про припинення будівництва торгово-офісного центру з підземною автостоянкою на вул. Волоській, 1. Торгово-офісний центр зводять навпроти Стрийського ринку. Замість парковки вирішили збудувати будівлю висотою 21,6 метрів з дворівневим підземним паркінгом. Містобудівні умови та обмеженняпогодили компаніям ПП «Меґа-Тех» та ТОВ «Галпроектмонтаж» в серпні 2019 року. На думку суду, передумовою для встановлення меж історичного ареалу є розробка документації історико-архітектурних опорних планів населених місць, яка погоджується відповідним органом місцевого самоврядування та затверджується Мінкультури.

Додамо, згідно з даними системи Youcontrol, кінцевими бенефіціарними власниками компанії ПП «Мега-Тех» є Ярослава Вітик, Угрин Андрій та Криницький Андрій. Компанія зареєстрована на пр. Шевченка у Львові. А ТзОВ «Галпроектмонтаж» зареєстроване на вул. Шота Руставелі, власницею є Олександра Мурава, якій також належать низка будівельних та інвестиційних компаній на Заході Україні.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!