Стало відомо, хто поїде від України на Євробачення–2022

2803 0
Судді віддали переможцю найбільшу кількість балів – вісім, а глядачі – сім.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Переможцем національного відбору пісенного міжнародного конкурсу Євробачення-2022 стала співачка Alina Pash. Вона представить Україну в Турині з піснею «Тіні забутих предків». Результати фіналу нацвідбору оголосили ввечері 12 лютого.

Переможця обирали за допомогою голосування журі та глядачів у співвідношенні 50/50, й так формували рейтингову таблицю. Так, судді віддали Alinі Pash найбільшу кількість балів – вісім, а від глядачів вона отримала сім балів. Другу сходинку зайняв гурт Kalush Orchestra (14 балів), а на третьому місці опинився Wellboy (13 балів).

Читайте також: Поїздки в Москву і кавери російською. Як Аліна Паш стала переможницею Нацвідбору

Оцінки від журі, до якого увійшли Тіна Кароль, Джамала та Ярослав Лодигін, усім вісьмом учасникам фіналу були такими:

  • Cloudless – 1 бал
  • Michael Soul – 2 бали
  • Roxolana – 3 бали
  • Barleben – 4 бали
  • Our Atlantic – 5 балів
  • Kalush Orchestra – 6 балів
  • Wellboy – 7 балів
  • Alina Pash – 8 балів

 

Читайте також: Українська пісня «Шум» потрапила у трійку найпопулярніших на «Євробаченні»

Аліна Паш – українська співачка та реп-виконавиця, фіналістка шостого сезону вокального шоу «X-фактор», у якому зайняла третє місце. Була бек-вокалісткою гурту «СКАЙ» та співачки Ірини Білик. До Дня незалежності у 2019-му Аліна Паш виступила на параді на честь Дня незалежності України, де у стилі хіп-хоп виконала частину куплету «Гімну України».

Додамо, що «Євробачення-2022» пройде в італійському Турині завдяки перемозі Måneskin з піснею «Zitti e buoni» на конкурсі 2021 року, що проходив у Роттердамі. До цього Італія приймала «Євробачення» двічі – у 1965 та 1991 роках.

Перший та другий півфінали відбудуться 10 та 12 травня, а фінал – 14 травня. У конкурсі братиме участь 41 країна.

Нагадаємо, що минулого року у травні, у Роттердамі, що в Нідерландах, у фіналі 65-го «Євробачення», переможцем якого стала Італія, Україна посіла 5 сходинку конкурсу. Український гурт Go_A отримав 364 бали (97 балів від національного журі й 267 балів від глядачів), поступившись лише чотирьом колегам з Італії, Франції, Швейцарії та Ісландії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!