Стало відомо ім'я професора львівського вишу із підробленими дипломами

6814 0
В кінці грудня минулого року міністерство освіти і науки скасувало рішення про присвоєння Василю Андріїву звання професора.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Викладач одного із львівських університетів робив наукову кар'єру, використувуючи підроблені дипломи. Ним виявився 59- річний Василь Андріїв, що очолював кафедру права Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій.

Джерело: «Наші гроші. Львів»

«У жовтні 2022 року ми отримали листа від поліції про те, що проводиться досудове розслідування за фактом підробки його документів. Ми провели службову перевірку і виявилось, що при прийомі на роботу тоді [у 2009 році] не було [доступної для нас] процедури перевірки достовірності документів», – каже перший проректор Львівського національного аграрного університету Ірина Федів.

Попри позитивні відгуки колег, у 2015 році Василь Андріїв звільнився з аграрного університету і влаштувався у Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій, де відразу очолив кафедру права. У 2021 році він отримав почесне наукове звання «Заслужений діяч науки і техніки України». Так на посаді він отримував усі передбачені виплати на суму 700 тис. грн.

Читайте також: Львів'ян попереджають про шахраїв, які збирають кошти на ЗСУ

В кінці грудня минулого року міністерство освіти і науки скасувало рішення про присвоєння Василю Андріїву звання професора. А за кілька місяців, у квітні 2023 року, Андріїву повідомили про підозру та обрали запобіжний захід – арешт з можливістю внесення 107 тис. грн застави.

Нагадаємо, що псевдонауковцю повідомили про підозру у шахрайстві, підробленні документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до восьми років.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!