Викладач львівського вишу робив наукову кар'єру, використовуючи підроблені дипломи

4171 0
На підставі підроблених дипломів він отримував вчені звання доцента та професора, наукові ступені кандидата наук та доктора наук, почесне наукове звання.
Фото поліції Львівської області

Фото поліції Львівської області

Викладач та звідувач кафедри одного із львівських університетів робив наукову кар'єру, використувуючи підроблені дипломи. Відтак, він отримував вчені звання доцента та професора, наукові ступені кандидата наук та доктора наук, почесне наукове звання.

Джерело: Поліція Львівської області

Як зазначили правоохоронці, у 2009 році чоловік для влаштування на роботу в один з вищих навчальних закладів Львівщини надав підроблений диплом кандидата юридичних наук, нібито виданий йому престижним столичним університетом. Так на посаді він отримував усі передбачені виплати. 

У 2012 році він надав керівництву університету ще один підроблений диплом того ж столичного університету – диплом доктора юридичних наук, після чого отримав вчене звання професора та підвищення по службі. У цьому закладі чоловік пропрацював до 2016 року, після чого перейшов на роботу в інший львівський ВУЗ, де до 2022 року очолював одну з кафедр.

Читайте також: Львів'ян попереджають про шахраїв, які збирають кошти на ЗСУ

«При цьому йому регулярно нараховувались та виплачувались усі відповідні доплати. Загалом сума незаконних виплат, які отримав зловмисник за ці роки, становить близько 700 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні поліції.

Псевдонауковцю повідомили про підозру у шахрайстві, підробленні документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо, що на Львівщині повідомили про підозру зловмиснику, який організував шахрайську схему, перебуваючи за гратами.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!