Стало відомо, коли розпочне курсувати новий потяг із Львівщини до Польщі

6237 0
Маршрут вже офіційно внесено до розкладу руху польських залізниць.
Фото:lowcost.ua

Фото:lowcost.ua

Залізничне сполучення Рава-Руська-Варшава запрацює з 15 жовтня 2023 року. Маршрут вже офіційно внесено до розкладу руху польських залізниць. 

З Варшави до Рави-Руської потяг виїжджатиме о 21.45 місцевого часу та прибуватиме о 5-й годині 45 хвилин. Відправлення з Рави-Руської – об 11.00, прибуття до Варшави – о 17.29. Потяги курсуватимуть щодня. Продаж квитків онлайн поки що недоступний, тому вартість квитків наразі не відома.

«Завдяки ініціативі місцевих громад, роботі та інвестиціям «Укрзалізниці», а також тиску громадянського суспільства по обидва боки кордону Львів матиме зручне залізничне сполучення з Варшавою. Якщо дуже хотіти й наполегливо працювати над деталями – можна здійснити й неможливе. Наступна зупинка – Linia102», – написав у Facebook голова ГО Linia102.ua Віктор Гальчинський.

Нагадаємо, ще у лютому Львівська ОВА підписала Меморандум про співпрацю щодо розбудови залізничної інфраструктури на території Рава-Руської міської територіальної громади. Відтак, ОВА за кошти обласного бюджету та громад розробляла ПКД щодо відновлення євроколії протяжністю 8 кілометрів та вокзалу у місті Рава-Руська з можливістю проводити митний контроль. 

Реалізація цього проєкту дозволить розвинути пасажирські перевезення, стане альтернативою іншим видам транспорту для перетину кордону та розвантажить пункти пропуску. Наразі ще не відомий графік поїзда та вартість поїздки.

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко казав, що минулого року від Рави-Руської до кордону з Польщею відремонтували колію і вокзал, а також відкрили митний пост.  Також цьогоріч на Львівщині планують прокласти євроколію від Рави-Руської до смт Брюховичів. У майбутньому цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень.

Польська залізнична компанія отримала дозвіл на запуск потягів по рейсу Варшава-Гребенне-Рава-Руська з подальшою пересадкою до Львова у червні цього року. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!