Стало відомо, коли у Львові може повністю запрацювати безготівкова оплата в маршрутках

1639 0
Тестування розпочалося на трьох автобусних маршрутах: 1-А; 3-А; 10.
Фото умовне / Getty Images

Фото умовне / Getty Images

Від сьогодні на трьох автобусних маршрутах, які налічують 28 автобусів, тестують електронну оплату. Такі нововведення триватимуть до 30 червня. Повноцінне його введення планують запровадити до кінця літа. Про це на брифінгу 5 червня повідомив директор Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Нам необхідно відтестувати всі ці операції і все залежатиме від того, наскільки успішно і якісно ми проведемо тестування на цих трьох маршрутах. Як тільки ми завершимо тестування і матимемо повне розуміння, що операції відбуваються якісно, швидко та безпечно і немає ніяких ускладнень, одразу ж переходимо на наступний етап. Ми планували це зробити впродовж цього літа – перейти на повну безготівкову оплату в усьому громадському транспорті», – сказав він. 

Читайте також: У Львові тестують електронну оплату проїзду. Як е-квиток вже давно працює у Вінниці

Оплата безконтактно за допомогою банківської картки (тільки з NFC-чіпами), або телефону (Google pay, Apple pay) проводитиметься на валідаторах в салоні автобуса. Приклавши засіб оплати, пасажир повинен дочекатися проведення платежу та зеленого маркера на екрані валідатора. Після цього контролер отримає інформацію, що ви оплатили проїзд. Таким чином проходитиме безготівкова оплата проїзду, як розповідає заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства ЛМР Ірина Маруняк. Детальніше про те, як відбувається оплата, читайте тут.

На брифінгу пояснили, що повне введення безготівкої оплати не відміняє можливості оплатити проїзд готівкою у водія, проте тепер при оплаті готівкою пасажир отримає квиток, на якому буде розміщено одноразовий QR-код, по якому контролер перевірить валідність квитка.

Онлайн-трансляцію з брифінгу можна переглянути на наших Facebook та Youtube.

Нагадаємо, що з понеділка, 5 червня, на трьох автобусних маршрутах у Львові запрацює безготівкова оплата. Відтак пасажири автобусів 1А, 3А та 10 зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи телефоном з NFS, або звично – готівкою. Прочитати про це детальніше можна за посиланням/

Володимир Федорович 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!