Стало відомо, коли у Львові запрацюють фонтани

1091 0
Найбільша кількість фонтанів розташована у центральній частині міста.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Сьогодні, 13 квітня, запрацює частина львівських фонтанів. Найбільше з них розташовані у центральній частині міста. Про це повідомила голова Галицької районної адміністрації Галина Гладяк.

Через воєнний стан, у Львові запускають роботу лише 4 фонтанів. Натомість ще 5 водограїв залишатимуться закритими. Йдеться про фонтани на площі Ринок та біля скульптури Діви Марії. 

Читайте також: У фонтані в Стрийському парку планують встановити нових лебедів

«Запускаємо в роботу 2 фонтани на вул. Коперника: «Водолій» і «Криниця з левами», фонтан на пл. Коліївщини і фонтан біля оперного театру. Також працюватимуть питні фонтани – на пл. Ринок, біля оперного театру, на пл. Марійській і у сквері «На Валах». Запустимо в роботу і питний фонтан на пл. Маланюка», – зазначила Галина Гладяк.

У Личаківському районі запустили в роботу питні фонтани, що розташовані біля церкви Покрови та на площі Митній. До відновлення роботи готують також сухий фонтан на площі Митній. До Великодня запустять фонтан на площі Двірцевій.

Нагадаємо, що на площі Галицькій встановлюють насоси, які на зимовий період демонтували. До них мають підключити фонтан «Кульбаба». Як тільки у Львові стабілізується погода, обіцяють, що він запрацює. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!