Стало відомо, коли в Києві завершаться екстрені відключення світла

2934 0
Ремонти продовжуються.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Поки триватимуть ремонти на пошкоджених вузлах передавання електроенергії, в Києві триватимуть екстрені відключення світла. Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко. 

«Поки будуть іти ремонти, екстрені відключення продовжуватимуться. На жаль, ще ні генерація, ні мережі поки що не дають можливості перейти до чітких графіків», – пояснив він.

За словами Коваленка, енергетики змогли перерозподілити електроенергію, так що всі райони Києва мають періодичне постачання світла зараз, але ремонти продовжуються. Пошкоджені вузли досі перебувають у відновлювальних роботах, їх не можна включати у мережу.

Читайте також: В Києві горів будинок, у який раніше влучив ворожий дрон

Гендиректор YASNO додав: «Що важливо розуміти: після останніх обстрілів на правому березі Києва з’явилися гостродефіцитні вузли передавання електроенергії. Їхня сукупна пропускна можливість становить більше половини споживання всієї столиці – саме стільки до п’ятниці недоотримували мешканці правого берега. Через високе споживання подекуди перенавантаження на вузли сягало 100% – довелося відключати усі три групи правобережного і північного району міста. Зараз застосовані тимчасові обхідні схеми, які дали змогу на вихідні суттєво зменшити цей дефіцит. Але це тимчасові схеми, які не дають можливості поки повернутися до стабілізаційних графіків».

Нагадаємо, у Києві та області тривають екстрені відключення світла. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!