Стало відомо, коли вулицю Шевченка у Львові мають відкрити для проїзду

7934 0
Основні роботи зараз тривають на ділянці від вул. Шевченка, 13 до вул. Бортнянського
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

На вулиці Шевченка у Львові тривають завершальні роботи із реконструкції. Наразі їх проводять на  ділянці від вул. Шевченка, 13 до вул. Бортнянського.

Джерело: пресслужба ЛМР

Як зазначили у міськраді, відкрити вулицю для проїзду планують через кілька тижнів.

«Приблизно через тиждень-півтора підрядна організація розпочне стелити верхній шар асфальту на останній ділянці вул. Шевченка – від будинку №13 до №47. Щоб розпочати ці роботи, насамперед необхідно завершити підняття люків та дощоприймальних решіток на рівень верхнього шару асфальтобетонного покриття, а також, щоб бетон набрав необхідну міцність», — зазначили в ЛКП «Львівавтодор».

Наразі на ділянці, де триває реконструкція, закінчують замощувати бруківкою трамвайну колію,  облаштовують заїзди до житлових будинків, встановлюють бордюри, замощують тротуари, піднімають люки та дощоприймальні решітки,  розпочали монтаж тросових поперечин контактної мережі з підвісами для контактного проводу, підсипають ґрунт для влаштування зелених зон, триває висадка дерев. В ЛКП зазначають, що на вулиці Шевченка вдалося висадити вже 34 дерева.

Читайте також: До кінця травня планують відкрити для руху транспорту останню ділянку вулиці Шевченка

«Наразі повністю перекритою для руху транспорту залишається ділянка від вул. Ярослава Мудрого до вул. Бортнянського. Проїзд відрізком від вул. Яцкова до вул. Бортнянського забезпечений по замощеному покриттю трамвайної колії, рух іншою смугою тимчасово перекритий у зв’язку з підготовчими роботами для влаштування тут верхнього шару асфальту», — пояснили у підприємстві.

Нагадаємо, що за час реконструкції вулиці Шевченка у Львові зрізали 104 дерева різних порід. Велику частину простору, де раніше були насадження, замостили плиткою або заасфальтували. Tvoemisto.tv з’ясувало, чому зрізали таку кількість дерев, хто ухвалив таке рішення та скільки висадять натомість. Детальніше читайте за посиланням.

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!