Київ

Стало відомо, скільки коштуватиме встановлення тризуба на щиті Батьківщини-Матері

3098 0
При ідеальному сценарії — декомунізація Батьківщини-Матері має завершитись до Дня незалежності 2024 року.

Демонтаж радянської символіки на монументі "Батьківщина-Мати" та встановлення на його місці тризуба коштуватиме українцям 36 мільйонів гривень. Про це повідомив доктор технічних наук Олександр Шимановський в інтерв'ю виданню «Фокус».

Якщо у 2018 на усі роботи планували витратити 8 мільйонів гривень, но зараз сума значно збільшилася.

«Вартість виготовлення проєктної документації на ремонт крана та заміну національної символіки становить 2,5 млн грн. Будівельні та монтажні роботи в цілому коштуватимуть приблизно 36 млн грн», — підкреслив Шимановський.

Проте досі невідомо, коли та як відбуватиметься процес заміни. Ймовірно, його проведуть до Дня Незалежності.

Нагадаємо, у Міністерстві культури анонсували демонтаж радянського герба на монументі Батьківщини-мати у Києві. Його замінять на тризуб. 

21 липня 2022 року в Дії завершилося голосування щодо подальшої долі герба СРСР на монументі Батьківщина-мати. Майже всі учасники захотіли замінити його на тризуб.

Верховна Рада України в середу, 3 травня, ухвалила закон, який дозволить вилучати радянські та імперські культурні пам’ятки. За документ проголосували 285 народних депутатів. Міністр культури Олександр Ткаченко назвав цей закон «антиПушкін».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!