Стало відомо, скільки українців померли за час пандемії Covid-19

1373 0
Covid-19 більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я міжнародного значення.
Фото умовне

Фото умовне

ВООЗ оголосила, що Covid-19 більше не є надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я міжнародного значення. Попри це хвороба все ж залишається небезпечною. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.

«Втім, це не означає, що COVID-19 перестав бути загрозою, це лише свідчення того, що вакцинація населення у світі дала свої результати і за рахунок цього досягла меншої кількості госпіталізацій та смертності внаслідок захворювання», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

Як зазначили в МОЗ, від початку пандемії в Україні було виявлено понад 5,5 млн випадків захворювань. Середних майже 416 тисяч дітей із Covid-19. Внаслідок хвороби померло 112 268 осіб, серед яких було 89 дітей. Окрім того, внаслідок захворювання померли 1256 медичних працівників.

Нагадаємо, що 5 травня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про скасування статусу пандемії Covid-19.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!