ВООЗ оголосила про скасування статусу пандемії Covid-19

963 0
З початку пандемії померло щонайменше 20 млн людей.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 5 травня, Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про скасування статусу пандемії Covid-19. Про це під час брифінгу повідомив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус.

«З великою надією я оголошую, що COVID-19 закінчився як глобальна надзвичайна ситуація у сфері охорони здоров'я», – зазначив він.

За словами гендиректора ВООЗ, комітет організації з надзвичайних ситуацій рекомендував йому оголосити про припинення глобальної надзвичайної ситуації у галузі охорони здоров’я і вн прийняв цю пропозицію. Попри це  Тедрос Аданом Гебреєсус наголосив, що вірус нікуди не зник і продовжує мутувати.

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

«Просто зараз тисячі людей по всьому світу борються з хворобою в реанімації, мільйони живуть із виснажливими наслідками COVID-19. Вірус нікуди не зникне. Він досі вбиває та мутує. Досі існує ризик появи нових варіантів, що викликають спалах захворювань і смертей», – пояснив він.

Нагадаємо, що в Україні зросла кількість людей, що вакцинувалися від Covid-19. Цього тижня цей показник зріс на 26% у порівнянні із попереднім.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!