Київ

Новий дитмайданчик у Голосіївському парку Києва розкритикували за гірки, розміщені впритул до лавок. Що каже місто?

1215 0
У Київзеленбуд кажуть, що майданчик відповідає усім вимогам і стандартам.

У Голосіївському парку культури та відпочинку імені М. Рильського, неподалік метро Голосіївської, облаштували дитячий майданчик з гірками. Батьки в мережі побоюються, що гірка розташована надто близько до лавок, тому може травмувати відпочивальників. У «Київзеленбуді» у відповіді на запит «Твого міста» розповіли деталі облаштування дитячого майданчика, який піддавався критиці мешканців.

Новий майданчик з'явився у північно-східній частині парку в рамках капітального ремонту благоустрою Голосіївського парку культури та відпочинку ім. М. Рильського в Голосіївському районі. Атракціон облаштували у 2021 році на замовлення КО «Київзеленбуд», балансова вартість будівництва даного майданчика складає 12 992 695,58 грн. У 2021 році дитячий майданчик влаштовано відповідно розробленого робочого проєкту по об'єкту «Капітальний ремонт благоустрою Голосіївського парку культури та відпочинку імені М. Рильського в Голосіївському районі», погодженого в установленому законодавством порядку.
 
Як слідувало з тендерної документації, Київзеленбуд закупив атракціони польського виробника Vinci Play. Як і було передбачено планом, на території влаштували дитячий майданчик з інклюзивними елементами, пандусами на в'їзді до парку та облаштували дорожньостежкову мережу з ухилом, який не перевищує 5%.
 
«Об'єкт відповідає вимогам до міцності, надійності та довговічності об'єкта будівництва, його експлуатаційної безпеки та інженерного забезпечення, у тому числі щодо доступності осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення, вимогам санітарного і епідеміологічного благополуччя населення; охорони праці; екології; пожежної безпеки; техногенної безпеки; енергозбереження», – запевняють у «Київзеленбуді».
 
Натомість у підприємстві не прокоментували занадто близьку відстань від гірки дитячої гірки до лавок, що цілком можливо може привести до травмування як дітей, так і відвідувачів майданчика.
 
 
Майданчик іноземного виробництва, тому відповідає і європейським стандартам безпеки, а виробник у 2021 році отримав відзнаку ЄС. Важливим завданням було інтегрувати майданчик в рельєф та зелені насадження. Гумове покриття покладене на відсів, не проводилося бетонування, щоб дітям не так небезпечно було падати.
 
Як зазначила депутатка Київради Олеся Пинзеник у відповідь на скарги киянки щодо малої відстані між об'єктами, по первинному плану, територія для дитячого майданчика була значно більша, але через «активних людей», які протестували проти майданчика, він все ж з'явився, втім зі значно меншою територією.
 

Також депутатка розповіла, що поруч з дитячим майданчиком в зеленій зоні облаштували безкоштовну громадську вбиральню, яка працюватиме від ранку до 19 години. «Саме про неї до мене було безліч звернень. Як мама 2 дітей, я знаю, що це дуже важливо, коли не треба бігати і шукати кафе/ ресторан і т.д., або бігом в «Поллі» (місцевий ресторан – прим.)», – повідомила Пинзеник.

 

Як ми писали раніше, на Центральному вокзалі Києва відкрили найбільший дитячий простір від ЮНІСЕФ.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!