Стало відомо, у якому пункті пропуску найперше запрацює е-черга

4234 0
Електронна черга для вантажного транспорту мала б запрацювати менш ніж за місяць.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Пілотний проєкт «Електронна черга перетину кордону», покликаний зменшити затори на пропускних пунктах, запрацює менш, ніж за місяць. Першим стане пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ», що у Волинський області на кордоні з Польщею. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заступника міністра інфраструктури України Мустафу Найєма.

За його словами, необхідність в проєкті виникла через більше навантаження на автомобільні пункти пропуску. Саме після повномасштабного вторгнення росії в Україну морські і повітряні шляхи були заблоковані, а кількість товарів, які перевізники переправляють автівками через кордон з того часу, невпинно зростає. Так, за вересень фізичний обсяг цього експорту становить 1 мільйон 400 тисяч тонн. Це більше на 400 тисяч тонн, ніж у березні цього ж року.

Читайте також: У пунктах пропуску на Львівщині облаштують пункти для відстою та створять е-чергу на кордоні

Нагадаємо, що ще у 2020 році планували скасувати «живу чергу», зокрема у пункті пропуску «Краковець» і натомість запустити електронну. Цей проєкт має стати першим пілотним в Україні. Передбачали, що водії зможуть заздалегідь забронювати місце у черзі онлайн, а послуга буде платною. Детальніше, що це змінить, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv.

Нещодавно Мустафа Наєйм зазначав, що е-черга для вантажного транспорту запрацює у жовтня. Вона дозволятиме перевізникам попередньо записатись і приїхати на пункт пропуску у заздалегідь призначений час.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!