Стало відомо, як виглядатиме реабілітаційний центр в Брюховичах. Візуалізація

2580 0
Проєкти оцінювали за кращими рішеннями щодо термомодернізації, енергозабезпечення, облаштування благоустрою тощо.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

4 січня обрали переможця Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на проєктну пропозицію реабілітаційного центру на вул. Володимира Івасюка, 74 у смт Брюховичах. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У межах конкурсного проєктування учасники пропонували рішення щодо реконструкції будівлі лікарні №7. Її приєднали до першого медичного об’єднання Львова «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» 23 грудня 2021 року. Серед важливих аспектів оцінки конкурсних проєктів було загальне образне вирішення щодо термомодернізації, енергозабезпечення, облаштування благоустрою тощо. 

Читайте також: У центрі Львова зведуть будинок преміум-класу з укриттям

За одноголосним рішенням журі переможцем конкурсу обрали проєкт під шифром 221216 авторського колективу: Андрій Бєляєв, Дмитро Смалюк, Катерина Полев‘яненко, Остап Готь, Юрій Томищ / Проектна Майстерня Бєляєвих, м. Львів.

Читайте також: Перше ТМО за останній місяць оголосило великих тендерів на понад чверть мільярда грн

«Проєкт-переможець пропонує найбільш тактовний і делікатний розвиток цінного медичного комплексу в Брюховичах. При цьому архітектори глибоко вивчили і застосували досвід будівництва провідних реабілітаційних закладів світу. Надбудовуючи і прибудовуючи окремі об‘єми будівлі, вдалось у докорінний спосіб трансформувати технологію наявної структури, раціоналізувавши всі сполучення та прибравши колізії», – каже голова журі конкурсу, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: В історичному ареалі Львова зведуть будинок на місці забудови 1920 року

Зазначимо, що майстерня Бєляєвих також була автором ще декількох проєктів у Львові. Серед них – девелоперський проєкт «Residence Eleven», розташований у центрі Львова, забудова довкола давньої вілли на розі вулиць Драгоманова і Коцюбинського, житловий комплекс на вулиці Щурата, шестиповерховий житловий будинок на місці забудови 1920 року на вулиці Хорватській, 11.

Читайте також: Як виглядатиме житловий комплекс на Щурата. У Львові обрали найкращий проєкт

Нагадаємо, що від 1 грудня 2022 року оголосило 24 великих тендери на понад 266 млн гривень, один з яких не відбувся. Крім того, перше ТМО має кілька десятків оголошених тендерів, сума кожного з яких становить до 1 мільйона гривень. 

Для довідки

Проєктна майстерня Бєляєвих (англ. – ATO-Bel architects) – це проєктне бюро зі Львова, що займається розробкою архітектури різного типу та дизайном інтер’єрів. Бюро заснували брати Андрій і Тарас та сестра Оксана Бєляєви. За даними видання «Хмарочос», воно стало одним із найпомітніших учасників конкурсу Ukrainian Urban Awards

Ірина Давосир

Візуалізація з виконавчого комітету ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!