Стало відомо, які автомобільні дороги ремонтують на Львівщині

34214 0
У кількох районах області планують розпочати ремонтні роботи на автомобільних маршрутах загального користування.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині проводять капітальний ремонт доріг та реконструкцію мостових переходів. У кількох районах області планують розпочати ремонтні роботи на автомобільних маршрутах загального користування. Департамент дорожнього господарства Львівської ОВА розробляє проєктно-кошторисну документацію. Про це повідомив очільник Львівщини Максим Козицький.

Реконструкція мостового переходу на ділянці автомобільної дороги Львів – Радехів – Луцьк

Зараз дорожники проводять роботи з реконструкції мостового переходу через р. Західний Буг на км 33 + 044 автомобільної дороги загального користування державного значення Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. На ділянці проведення ремонтних робіт перекрили рух транспортних засобів, машини рухаються за тимчасовою схемою об’їзду. Орієнтовний термін завершення ремонту – липень 2023 року.

Капітальний ремонт автомобільних доріг: Варяж – Бояничі, Варяж – Белз та Белз – Великі Мости.

Департамент дорожнього господарства виготовив проєктно-кошторисні документації на виконання робіт з капітального ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення О141606 КПП Варяж – Бояничі, С141612 Варяж – Белз та О141605 Белз – Великі Мости. Згідно з ПКД вартість ремонтних робіт складає понад 955 млн гривень.

Враховуючи, що ці автомобільні дороги є під’їзними до пунктів пропуску, обласна військова адміністрація звернулася до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, віце-прем’єр-міністрова з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи-Масі Наєма з метою виділення фінансування на виконання робіт з капітального ремонту на цих дорогах. 

Ремонт автомобільного шляху Грядка – Городжів 

У 2023 році департамент дорожнього господарства планує провести роботи з відновлення асфальтобетонного покриття на ділянці автомобільної дороги С140613 Грядка – Городжів в межах експлуатаційного утримання. 

Ремонтні роботи на ділянках дороги Дроздовичі – Міженець – Бісковичі. 

Станом на сьогодні дорожники проводять ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141711 Дроздовичі – Міженець – Бісковичі на ділянці Дроздовичі – Чишки – Лютовиська, також планують виконати ремонтні роботи в межах села Дроздовичі. На виконання цих робіт з державного бюджету на 2023 рік передбачили 58,4 млн гривень.

Ремонт автомобільного шляху (Нижанковичі-Стрий) – Нижні Гаї 

Департамент дорожнього господарства здійснив обстеження автомобільної дороги С140439 (Нижанковичі-Стрий) – Нижні Гаї та визначив найбільш проблемну ділянку маршруту. Протяжність цієї ділянки становить 4,1 км. Орієнтовна сума для проведення ремонтних робіт становить приблизно 30 млн гривень. Станом на сьогодні дорожники очікують рішення від Дрогобицької ОТГ щодо виділення коштів на співфінансування.

Ремонтні роботи на маршруті Нагірці – Могиляни 

У 2023 році на ділянці автомобільної дороги С140674 Нагірці – Могиляни з гравійним типом покриття планують провести роботи з профілювання з метою ліквідації аварійної ямковості.

Відновлення ділянки автомобільної дороги Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий

Підрядна організація ТОВ «ДРОГ-БУД» (Польща) проводить капітальний ремонт на ділянці автомобільної дороги Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. Роботи оплачують кредитними коштами, які передбачили у договорі між Урядом України та Урядом Республіки Польща. 

Ремонт автомобільної дороги Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. 

Роботи на автомобільній дорозі Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий дорожники виконують відповідно до розробленої та затвердженої проектно-кошторисної документації. Документи пройшли комплексну експертизу на відповідність вимогам нормативних документів, а також погодження проєкту організації дорожнього руху в управлінні патрульної поліції у Львівській області. Під час розроблення проєкту консультаційні послуги надавала фірма В-асt (Польща). Станом на сьогодні капітальний ремонт триває, усі зауваження опрацьовують.

Ремонтні роботи на ділянці Бережниця – Йосиповичі. 

У 2023 році на ділянці автомобільної дороги С140510 Бережниця – Йосиповичі в с. Ганівці та с. Лівчиці планують провести роботи з відновлення асфальтобетонного покриття в межах експлуатаційного утримання. Гніздичівська ОТГ виділила на співфінансування ремонтних робіт 2 млн гривень.

Нагадаємо, що мешканці мікрорайону Рясне самостійно збирають кошти на ремонт дороги загального користування дачного кооперативу. Йдеться про ділянки з вул. Брюховицької на вул. Винницю і вул. Тунельну.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!