Київ

Станції і вестибюлі метро в Києві використовуватимуть як укриття

451 0
Йдеться про гілку синьої лінії столичного метро.
ФОТО: KYIVCITYOFFICIAL

ФОТО: KYIVCITYOFFICIAL

Станції та вестибюлі закритої гілки синьої лінії метро в Києві будуть використовувати як укриття піж час повітряної тривоги. Про це повідомляється на урядовому порталі.

Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, ще в листопаді по першій колії перегону між станціями «Деміївська» і «Либідська» з'явились значні течі та утворились тріщини в колійному лотку і тюбінгах тунельної оправи. Наразі немає загрози підтоплення самих станцій, оскільки ґрунтові води розташовані нижче відносно їх рівня. Це дозволить станціям працювати як укриття у разі оголошення повітряної тривоги. 

Окрім цього, є потреба провести необхідні обстеження, визначити причини виникнення аварійної ситуації та вжити заходів з термінового виконання відновлювальних робіт.

Нагадаємо, що внаслідок підтоплення кількох гілок метро у столиці зростає навантаження на наземний громадський транспорт. Зокрема, планують збільшити пропускну спроможність громадського транспорту, відрегулювати хронометраж перемикання сигналів світлофора, перенесення для зручності зупинки громадського транспорту, змінять деякі дорожні знаки. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!