Стародавній монастир на Львівщині переоблаштують під чотири дитячі будинки

2902 0
Реставрація Монастирського комплексу отців Реформаторів розпочалася ще у 2015 році з ремонту даху.
фото: світогляд

фото: світогляд

У Рава-Руській на Львівщині за підтримки Європейського Союзу збудують низку дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) і Центр діалогу українсько-польської культури. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Вчора у нас була робоча поїздка до Рава-Руської, де ми оглянули стан будівництва чотирьох дитячих будинків сімейного типу та Центру діалогу культури. Вони будуть створені в процесі реставраційних робіт Монастирського комплексу отців Реформаторів», – кажуть у департаменті.

Читайте також: Які пам'ятки на Львівщині можуть потрапити у програму «Велике будівництво». Перелік

Додамо, що реставрація Монастирського комплексу отців Реформаторів розпочалася ще у 2015 році з ремонту даху. Його зробили за кошти Міністерства інвестицій та розвитку Республіки Польща. Станом на сьогодні виконали значну частину ремонтно-реставраційних робіт, зокрема: утеплили дах, залили стяжку на горищі, проклали каналізацію та водовідведення, провели демонтажні роботи.

«У ході домовленостей досягнули згоди про передачу споруди колишнього монастирського комплексу отців Реформаторів у м. Рава-Руська безоплатно у власність Курії Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви за умови будівництва на його базі дитячого будинку сімейного типу, що складатиметься з чотирьох сегментів для чотирьох сімей по 10-12 осіб», – розповів Володимир Лис.

Читайте також: Як може виглядати Поморянський замок та парк біля нього після реконструкції. Візуалізація

Проєкт, окрім інфраструктурної має потужну соціальну, історико-культурну та туристичну складову. Зокрема, він передбачає створення туристичного маршруту Постреформацьких монастирів, що дозволить збільшити туристичну привабливість прикордонних територій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!