Старовинні церкви 17 століття відреставрують на Львівщині

3557 0
Храми є пам'ятками національного значення.
Фото Тараса Бабенчука

Фото Тараса Бабенчука

У 2024 році на Львівщині планують провести реставрацію трьох старовинних церков. Для відновлення пам'яток національного значення планують залучити 13 мільйонів гривень. Про це повідомили в ЛОДА.

«Попри воєнний стан, торік в області нам вдалося провести реставраційні роботи на 6 об’єктах культурної спадщини. У планах на 2024 рік – продовжити відновлювати місцеві пам’ятки архітектури. Розуміємо, що є обмеження видатків, що стосуються реставрації, але сподіваємося, нам вдасться цьогоріч залучили 13 млн гривень на виконання робіт на не менш важливих об’єктах», – зазначила директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько.

Читайте також:  Іконостас церкви Святого Юра з Дрогобича відреставрують у столиці. Фото

Йдеться про дерев’яну церкву Богоявлення Господнього у селі Кугаїв та дерев’яну церкву Успіння Пресвятої Богородиці, яка є пам’яткою національного значення у селі Кліцько. Ці два об’єкти були збудовані ще у 17 столітті.

Нагадаємо, що до Міжнародного списку культурних цінностей, які перебувають під посиленим захистом ЮНЕСКО, внесли ще 5 українських об'єктів. Серед них Церква Св. Юра в Дрогобичі.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!