На правах реклами

Ставлення до криптовалют у різних державах світу

893 0
Оплата послуг, купівля товарів - як і де сьогодні працює в обігу криптовалюта.

Криптовалюти вже міцно закріпилися в повсякденному житті. Перша з цифрових валют – біткоїн – існує вже майже 15 років, а ефір – близько 8 років. В перші роки свого існування кожен із цих варіантів коштував майже нічого. Зараз же курс ефіру перевищує 70 тисяч гривень, а біткоїна – більше ніж 28 тисяч доларів.

Попри те, що цей тип коштів називають віртуальними, вони мають таку ж фінансову силу, як і долари чи гривні. Тобто завжди можна використати ефір, біткоїн чи іншу крипту для оплати товарів чи замовлення певних послуг.

У яких країнах введено обіг криптовалют?

Переважна більшість розвинених країн світу дозволяє обіг цифрових коштів на своїй території. В одних створені спеціальні нормативні акти, якими регулюється обіг цифрових активів, сплачуються податки за використання. В інших державах поки що такі закони не застосовуються, але обіг крипти не заборонено. Обіг цифрових коштів повністю легальний в:

  • США;

  • Канаді;

  • Україні;

  • Великобританії;

  • Мексиці;

  • Грузії;

  • країнах ЄС та багатьох інших.      

В більшості країн, де крипта легальна, існують власні криптовалютні біржі, де проводиться торгівля активами. Крім того, існують міжнародні платформи, де така діяльність може проводитися з будь-якої країни. Також в кожній з держав з’являється все більше інтернет-магазинів, де можна замовити товари за допомогою ефірів чи біткоїнів. Створюються також різноманітні компанії, що надають послуги за криптовалюту. Наприклад, можна орендувати складське приміщення чи замовити комерційний транспорт.

Деякі країни проявляють особливе ставлення до цифрових валют. Одна з таких країн – Індія: керівництво держави застерігає населення від користування криптомонетами, але заборони на їх обіг немає.

У Венесуелі все навпаки: керівництво всілякими способами заохочує населення до використання криптовалюти у повсякденному житті. Це пов’язано з високим рівнем інфляції: національні гроші щоденно втрачають у ціні, тому зберігати накопичення вигідніше та безпечніше саме у цифровому вигляді.

В Грузії не просто дозволені ефіри чи біткоїни для оплати товарів та послуг. Державний апарат працює на технології блокчейну. Це дозволило позбутися таких негативних явищ, як корупція, хабарництво та бюрократія.

В яких країнах обіг крипти заборонений?

Уряди певних держав забороняють обіг віртуальних монет на своїй території. У них власне бачення ситуації. Наприклад, в Алжирі чи В’єтнамі вважається, що криптовалюти використовуються для покупок наркотиків чи зброї, фінансування тероризму. Майнінг чи проведення транзакцій загрожує жителю країни величезними штрафами та навіть ув’язненням.

Тривалий час заборона на криптомонети була і в Індонезії, але через заклики населення вона з часом була знята. Повністю заборонений обіг в:

  • Киргизії;

  • Еквадорі;

  • Пакистані;

  • Намібії;

  • Лівані;

  • Непалі.

В більшості розвинених держав світу вже оцінили всі переваги використання криптовалют, тому користуватися ефірами чи біткоїнами тут може кожен. Країни, де обіг крипти заборонено, не становлять особливої цікавості для інвесторів чи туристів.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!