Стендап, концерти і вистави. Куди піти у Львові на тижні

1182 0
Tvoemisto.tv рекомендує підбірку подій у Львові, які можна відвідати цього тижня
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Відкритий мікрофон від  «Split Comedy»

Коли: 21 лютого, 20:00;

Де: Театр пива  «Правда», що на площі Ринок, 32;

Скільки: будь-яка паперова купюра, частина коштів піде на ЗСУ

Відкритий мікрофон – це форма стендап-шоу, де може виступити абсолютно кожен. «Split Comedy» запрошують подивитися на те, як досвідчені коміки перевіряють свої нові жарти, а новачки роблять свій перший крок в стендап-комедію.

​​Валерій Харчишин на «Культурній обороні»

Коли: 21 лютого, 19:00;

Де: Сult Comedy Hall, що на вул. Скорика, 7;

Скільки: 350 грн (для військовослужбовців вхід безкоштовний за попередньою реєстрацією)

Цього разу в гостях на «Культурній обороні» виступить фронтмен гурту «Друга Ріка» – Валерій Харчишин.

Концерт-реквієм «Пам’яті Нескорених»

Коли: 22.02, 18:00;

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької;

Скільки: 200-600 грн

Концерт-реквієм відбудеться за участі солістів, хору та оркестру Львівської національної опери. У їхньому виконанні прозвучить «Реквієм» Джузеппе Верді, а також твір української композиторки Вікторії Польової «Буча. Lacrimosa», написаний у пам’ять безневинним жертвам, що трагічно загинули від рук російських окупантів у Бучі. Концерт-реквієм відбудеться під керівництвом відомої канадійської диригентки українського походження Кері-Лінн Вілсон.


Вистава «Romeo & Juliet. Dramma per musica»

Коли: 22.02, 18:30;

Де: «FESTrepublic», що на вул. Старознесенська, 24-26;

Скільки: 690 грн

Жанр драми – постапокаліпсис. Трагедія Шекспіра в перекладі Юрія Андруховича здобула абсолютно нового погляду на відому історію. Замість барвистих костюмів – мінімалізм в одязі, замість веронських палаців – урбанізм постапокаліпсису. Вистава триватиме 3 год. 20 хв.

Концерт «Скрябін. Вечір пам’яті Кузьми»

 

Коли: 23.02, 18:00;

Де: Клуб «Малевич», що на пр. В'ячеслава Чорновола, 2;

Скільки: 400-650 грн

Під час концерту виступить легендарний гурт «Скрябін» – музиканти, які понад 20 років були на сцені з Кузьмою. Упродовж концерту лунатимуть безсмертні хіти Кузьми Скрябіна. Лунатимуть «Мам!», «Мовчати», «Люди, як кораблі» та інші пісні.

Концерт «Органна симфонія»

 

Коли: 23.02, 19:00;

Де: Будинок органної та камерної музики, що на вул. С. Бандери, 8;

Скільки: 100-200 грн

Почуйте, як фантастично звучать органна симфонія та соната на інструменті Львівського органного залу на концерті Олени Мацелюх. У програмі концерту Шарль-Марі Відор – «Симфонія №10 op.73  «Романтична»» та Александр Гільман – «Соната №1 ре мінор для органа». Концерт триватиме близько години.

Відкриття виставки «24»

 

Коли: 24.04, 17:00;

Де: Галерея «ХотАртХол», що на вул. Кушевича, 1;

Скільки: вхід вільний

Виставка «24» – це поєднання роздумів та вражень різних людей в цілісну, яскраву, але одночасно драматичну візуальну форму. Учасники експозиції спробували створити власну хроніку подій війни, яка відповідатиме почуттям більшості українців, а заразом допоможе іноземцям переосмислити напад на Україну через загальнолюдські цінності. У межах виставки будуть представлені роботи Марії Кочерової, Даниїла Зінкевича, Максима Клімуха, Юлії Малої.

 

Вистава «САД Божественних пісень. Сковорода»


Коли: 24.02, 17:00;

Де: Театральний центр «Слово і голос»;

Скільки: 200 грн

Цією виставою починається великий проєкт, який присвячений 300-річчю з дня народження Григорія Сковороди. Його перший етап якого здійснюється за підтримки Українського культурного фонду. У дійстві візьмуть участь. Режисер - Наталія Половинка, а музичний супровід на бандурі виконає музикант Ярослав Крисько.

Вистава «Він, вона, вікно, покійник»

 

Коли: 25.02, 18:00;

Де: Театр «Воскресіння», що на пл. Григоренка, 5

Скільки: 250 грн

 

Виставка «Постери із цьогорічними цитатами лідерів думок України»

 

Коли: щодня до 10 березня, 10:00-21:00;

Де: Муніципальний мистецький центр, що на вул. Стефаника, 11;

Скільки: вхід вільний

У соціальній галереї від 18 лютого демонструють постери одеського проєкту із цитатами, які супроводжували Українську боротьбу цього року. Авторами цих уже народних фраз стали: президент Володимир Зеленський, Головнокомандувач Валерій Залужний, письменники та письменниці Дарина Гладун, Оксана Куценко, Сергій Жадан, Ліна Костенко, Артем Азоян. Під час проведення виставки можна придбати копії постерів та символіку задля прямої підтримки українського війська.

Велика комедійна імпровізація

 

Коли: 26.02, 18:00;

Де: «FESTrepublic», що на вул. Старознесенська, 24-26;

Скільки: 250 грн

Це імпровізаційне шоу, де кожен глядач зможе стати учасником дійства. Коміки та імпровізатори будуть жартувати, грати, імпровізувати тут і зараз. Це шоу неможливо побачити двічі, тому що воно унікальне та відбувається в цей момент часу і не має сценарію. Коміки, які братимуть участь: Єфим Константиновський, Андрій Рибак, Олександр Степаненко, Тарас Стадницький.

Концерт  «Музика Вечірнього Львова»

Коли: 26.02, 17:00;

Де: Театральний центр «Слово і голос», що на вул. Городоцька, 38

Скільки: 150 грн

Львівський Фолк&Джаз Бенд  «FIJI» організовує серію концертів української ретро-музики. У програмі батярські хіти 30-х років Богдана Веселовського, шедеври 60-х Мирослава Скорика та Олександра Білаша, твори барда Анатолія Горчинського, золоті шлягери 80-х дуету  «Світязь» і Андрія Миколайчука. 

Підготувала Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!