Київ

Столична прокуратура остаточно повернула місту садибний комплекс Дмитрієва на Подолі

690 0
Після того як Верховний Суд визнав Садибу Дмитрієва комплексною пам’яткою архітектури, скасував рішення ОАСКу та апеляції про позбавлення охоронного статусу, столична прокуратура остаточно повернула будівлю у власність міста.
Фото: відкриті джерела

Фото: відкриті джерела

Київська міська прокуратура відсудила у забудовника «Садибу Дмитрієва» на Подолі, повідомляють у пресслужбі.
 
«Завдяки активній та послідовній позиції господарськими судами усіх інстанцій постановлено остаточне рішення у спорі, розгляд якого тривав майже два роки, щодо законності набуття комерційною структурою права власності на комунальне майно, у тому числі на пам’ятку – «Садибу міського купця Й.М. Дмитрієва», яка є важливим елементом садибної забудови Подолу XIX століття», – йдеться у повідомленні прокуратури. 
 
Відтак за рішенням господарського суду Києва задоволено позов Київської міської прокуратури до приватного товариства та скасовано незаконну реєстрацію права власності на 8 будівель, три з яких на даний час є пам’ятками культурної спадщини, що розташовані в центральному історичному ареалі міста Києва – по вул. Хорива, 2 в Подільському районі міста Києва, загальною площею близько 3,1 тис. кв.м та вартістю понад 160 млн грн.
 
 
Наразі незаконну реєстрацію права власності на зазначене нерухоме майно за суб՚єктом господарювання скасували.
 
Як ми повідомляли раніше, Касаційний господарський суд у Складі Верховного Суду визнав Садибу Дмитрієва комплексною пам’яткою архітектури та скасував рішення ОАСКу та апеляції про позбавлення охоронного статусу.
 

Додамо, Садиба Дмитрієва на Хорива, 2 – назва комплексу історичних будівель 1830-1910-х років на історичному Подолі, під Замковою горою. Це останній збережений архітектурний ансамбль садибного типу на Подолі.

 
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!